Winkelwagen

Geen producten in je winkelwagen

Samen in de natuur en met de natuur

Op De Proeftuin telen we groentes samen met de natuur en met de hulp van onze gasten. We maken onze eigen compost op basis van paardenmest, blad, houtsnippers, tuinafval en wormen-mest. Daarmee voeden we de bodem. De bodem voedt onze gewassen. Op het terrein zorgen we voor veel natuur. Door hagen en stroken aan te leggen zijn er tal van plekken die als schuil,- en leef plaats kunnen dienen voor insecten en andere dieren. In deze (vlucht) stroken zitten ook onze biologische bestrijders zoals bijvoorbeeld de gaasvlieg en de zweefvlieg. In de stroken en onder de hagen bloeit haast altijd wel iets. Hierdoor is er voor bijen en hommels altijd iets te eten. Daardoor blijven ze en hebben we altijd de beschikking over bestuivers. Op de tuin maken we geen gebruik van chemische middelen. Door deze manier van telen kunnen we mooie en smaakvolle producten aanbieden. Wij verkopen onze producten voornamelijk aan horecabedrijven en via onze groentepakketten. Groentes waar we een overschot van hebben gaan naar de keuken van Het Passion.

Lokaal en duurzaam

Veelgestelde vragen

  • Op de proeftuin van Het Passion in Hummelo (tussen Zutphen en Doetinchem) telen we groentes op natuurvriendelijke wijze. We gebruiken geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest op onze tuin en creëren natuur, bijvoorbeeld met vaste planten stroken tussen de eenjarige teeltbedden. We geloven in het ecosysteem en natuurlijk evenwicht. Roofvogels eten muizen, lieveheersbeestjes eten luizen, we proberen het ´onze roofdieren´ naar hun zin te maken.

    We gebruiken als basisbemesting paardenmest met blad dat we zelf composteren. Zo nodig mesten we bij met organisch mestkorrels welke gecertificeerd zijn voor de biologische landbouw.

    Het overgrote deel van het plant,-en zaaigoed dat we gebruiken is van biologische oorsprong en heeft een Eko keurmerk.

    In sommige gevallen gebruiken van gangbaar zaad of plantgoed. Dat heeft te maken met dat we dan kiezen voor een variëteit vanwege een grote bijzonderheid. Het betreffende eindproduct heeft bijvoorbeeld een zeer goede smaak, een aparte vorm  of is een vergeten groente en is niet biologisch te krijgen. Natuurinclusief, op regeneratieve wijze, gezond voedsel produceren, soms rare groentes maar vooral op smaak telen is onze passie! We zijn niet Eko gecertificeerd.

    Bij de producten vermelden we ´´niet biologisch uitgangsmateriaal“ als plant of zaaigoed geen  biologische achtergrond heeft.

    Heb je een vraag hierover dan kun je deze mailen naar dezaaistek@gmail.com of deproeftuin@hetpassion.nl (en dan doorsturen naar dezaaistek@gmail.com).

    Een aantal keer per jaar geven we rondleidingen zodat je kunt zien hoe wij werken. Schrijf je in voor de nieuwsbrief zodat je op tijd op de hoogte bent van onze activiteiten.

  • Horeca en particulieren kunnen een account aanmaken. Afhankelijk van de afstand wordt het account geactiveerd en kan de bestelling gemaakt worden. Let op, op dit moment nemen wij geen nieuwe horecabedrijven als klant aan!

  • We leveren in de tussen de locaties Doetinchem Doesburg Zutphen en Eefde.

  • Ja, je kunt je opgeven voor de nieuwsbrief. In de nieuwsbrief staat informatie over de inhoud van de groentepakketten van de week. Soms versturen we een algemene nieuwsbrief om bijvoorbeeld een event aan te kondigen. Je kunt jezelf altijd onderaan de nieuwsbrief (mail) uitschrijven mocht je dat willen.

  • Particulieren doen hun bestelling wekelijks, annuleren kan in principe niet.

    Voor horecabedrijven geldt dat ze contact opnemen via de appgroep.

  • Particulieren betalen altijd via molly, via de site en krijgen een factuur.

    Horeca bedrijven krijgen maandelijks een factuur.

  • Voor particulieren is het minimum bestelbedrag €12,00 en bezorgen wij kosteloos jouw pakket.

    Voor horecabedrijven rekenen we alleen kilometervergoeding bij nalevering. De kosten zijn €0,37 per km.

    Bewoners helpen mee in het bezorgen van de leveringen en of de pakketten.

  • Een Particulier besteld voor woensdag 24.00 en dan leveren we altijd op donderdag. Het pakket staat bij de voordeur tussen 13.00 en 16.00. Er hoeft niemand thuis te zijn. Op dinsdag ontvang je de nieuwsbrief met de inhoud van de pakketten.

    De Horeca besteld op maandag en donderdag voor 24.00 en overleggen we over de leverdagen. Meestal leveren we de bestelling voor 13.00 op dinsdag en vrijdag.

Meer veelgestelde vragen

Contactinformatie

  • De Proeftuin
  • Torenallee 6
  • 6999 DD Hummelo

Meer informatie nodig?

Heb je meer informatie nodig mail ons dan of stuur een bericht via het contactformulier. Met hartelijke groet, Ivo Pouw en Luuk Krol

Openingstijden

Werkdagen mail gerust voor een afspraak
Weekend mail gerust voor een afspraak

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en mis geen informatie over onze verse producten.

Copyright © 2025 De Proeftuin